Blog

Könyvespolc ötletek otthonunkba

2019.12.06 14:16

Napjaink lakberendezése a szekrénysorokkal szemben az áttekinthető, letisztult tereket részesíti előnyben. Azonban a rejtett holmik, beépített szekrények világában, talán mindezek kompenzálására, az otthon élettel való megtöltése céljából előtérbe kerültek a lebegőpolcok, nyitott tárolórendszerek, polcos könyvszekrények. Ezeknek a polcos alkalmatosságoknak azonban dekorációs szerepe is van.

 

Könyvespolc ötletek otthonunkba

Mondhatni, önreprezentációs szerepe, mint a régi polgári világban, amikor bizonyos köteteknek illett a szalon polcain sorakozniuk, mintegy alátámasztva az otthon tulajdonosának társadalmi státuszát. Napjainkban azonban szó sincs ilyesmiről, helyette a személyiség tükröződik vissza az egyén tárgyairól, melyek általában a lakás stílusához is alkalmazkodnak.

 

Azonban a könyvespolc főként még mindig a házi könyvtár tárolásának az eszköze, mely minden másnál otthonosabbá, meghittebbé teszi a nappalit, amely egyszerre a nyugodt pihenés és a társasági élet helyszíne is.

 

MULTIFUNKCIÓS KÖNYVESPOLC ÖTLETEK?

A dekoráció, reprezentáció és tárolás mellett más funkciókat is elláthatnak ezek a bútorok. Sok lakás esetében a kétoldalú polcosszekrény a térelválasztás eszközeként is szolgál. Mivel napjaink otthonait a nyitott, világos, és egyterű közösségi helyiségek jellemzik, ezért a fal szerepét átvéve segítenek blokkokat kialakítani a nagy térben. A nagy területű helyiségek esetében ugyanis a teret nem, vagy épp hogy megtörő elkülönülő bútorkompozíciók, blokkok kialakítása otthonos és esztétikus hatást kelt. De kis lakásokban, egyterű garzonokban vagy nappali-hálós otthonokban egyre nagyobb divat az ehhez hasonló térelválasztó módszerrel leválasztani privát zónákat, dolgozósarkot, sokszor még a hálószobát is ily módon alakítják ki.

 

A könyvespolc a dolgozósarok kiegészítője is lehet. Az otthonunkban kialakított munkaállomás egyre elterjedtebb. Az egyik legtrendibb megoldásnak napjainkban a pult-szerű íróasztal fölé párhuzamosan az íróasztal lapjával azonos szélességű lebegőpolcok elhelyezése, melyek az íróasztal fiókosszekrényét helyettesítik. Letisztult, átlátható, légies hatást kelt ez a komfortos és ötletes megoldás.

 Könyvespolc ötletek otthonunkba

 

A KÖNYVESPOLC STÍLUSA

A könyvespolcok, polcos szekrények minden otthon alapvető elemei. Azonban oda kell figyelni a stílusra, hiszen otthonunk bútorainak és kiegészítőinek harmonizálniuk kell egymással, ha szép és stílusos környezetet szeretnénk teremteni. Persze az eklektikus berendezéssel sincsen baj, de a különböző stílusok keverésében ugyanúgy a harmóniára kell törekednünk.

 

A falipolcos kialakítás rengeteg lehetőséget rejt magában, hiszen a választott falfelületen szabadjára engedhetjük kreativitásunkat a polcok elrendezése és megjelenése tekintetében is. A lebegőpolcok, vagy a letisztult formavilágú falipolcok szerencsés kiegészítők és tárolók lehetnek, hiszen bármilyen stílusú otthonban megállják a helyüket.

 

A provance-i stílusú otthonokba, illetve a vintage által uralt terekbe az antikolt hatású, fehérre pácolt fa polcosszekrények illenek. A szürkés színvilágú, fémes anyagú bútorok, fémmel kombinált könyvespolcok a nagyon divatos loft stílust idézik meg.

 

A fa és a fehér színek kombinációja, az egyszerű, szögletes vagy organikus formavilág a skandináv otthonok jellemzője, egy skandináv nappaliban azonban bármilyen más, nem harsány színvilágú stílus bútorai is beillenek, hiszen itt inkább a természetközeliség, világosság és egyszerűség a fő szempont, ez a természetközelien eklektikus stílus igazán rugalmas és nyitott.

 

A magasfényű tárolók fekete vagy fehér színben illenek a modern illetve a minimal stílusú enteriőrökbe. A nyitott polcra csak néhány modern dísztárgy kerülhet, mivel ez a két stílus a letisztult tér, a személyes tárgyak zárt tárolórendszerbe való elrejtésén alapszik, a meghittség helyett a hűvös eleganciát közvetítik.

 Könyvespolc ötletek otthonunkba

 

A könyvespolcoknak persze nem csak a nappaliban van létjogosultságuk. A gyerekszobai tárolásnak is fontos eleme. Azonban nem csak a Harry Potter könyvsorozat tartható rajtuk, a szülők előszeretettel alkalmazzák például a mélyebb, négyzetes formájú polcosszekrényeket a hihetetlen mennyiségű játék elnyelésére is.

Elég csak a polcok méretéhez igazodó tárolódobozokat venni, és a különböző típusú játékok, apró legó kockák mind-mind különválogatva pihenhetnek, szemünk elől elrejtve a rendezett és áttekinthető gyerekbirodalomban.

 

A könyvmolyoknak tehát nem kell aggódniuk, mert akárhogy is változnak a lakberendezési trendek, a könyvespolcok örökké divatban maradnak.

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu