Blog

Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

2019.12.06 15:02

Egyértelmű, hogy aki sok időt tölt a konyhában, az vágyik arra, hogy esztétikus és kellemes környezetben tevékenykedjen. Ez könnyebben meghozza a kedvet a sütés-főzéshez, ráadásul kiváló közösségi tér is lehet a konyha, ha megfelelően van berendezve. De vajon mitől lesz igazán otthonos ez a helyiség?

Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

Viszont a, hogy otthonos konyhát szeretnél az még meglehetősen kevés támpontot ad abban, hogy hogyan is kellene kialakítanod ezt a helyiséget. Az alábbiakban összegyűjtöttünk számodra néhány tanácsot, melyeket ha megfogadsz, könnyebb lesz megtalálnod a tökéletes megoldást, amelyekkel elérheted a kívánt hatást. Lássuk, mire lesz szükséged a birodalmad felépítéséhez!

 

1. MI KERÜL A KONYHÁBA?

Bizonyos berendezések adottak, hiszen nélkülük nem is tudnál munkához látni a konyhában. Ilyen például a hűtő, a tűzhely és a konyhapult, amelyekre mindenképpen szükséged lesz. Ezeket érdemes kellemes, meleg színekből kiválasztanod, de jók lehetnek a természetes, faerezetes minták is. Emellett ügyelj a magasságra is, hogy egyenes derékkal tudsz ügyködni, különben fájni fog a hátad.

Amennyiben van elég helyed hozzá és szeretnél egy kis étkezőrészleget is kialakítani, akkor ennek a színeit is igazítsd a már meglévő bútorokhoz. Ha kuckós kialakítást szeretnél, akkor a sarokban berendezett étkező igazán ficakos lehet. De nagyon népszerűek napjainkban a középre helyezett, magasított pultok is, ahol körbeülhet az egész család.

 

2. MILYENEK LESZNEK A FALAK?

Kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen színűek lesznek a falaid. Ezt ugyanis nagy valószínűséggel ritkán fogod megváltoztatni, így alapjaiban meghatározza a konyha arculatát. Ha a klasszikus fehéret már unod, akkor itt is a meleg árnyalatok lehetnek a nyerők. Természetesebb környezethez a bézs különböző árnyalatai lehetnek jók.

De nem csak a festékkel játszhatsz, amikor a falak színéről van szó. Klasszikus fehér alapot is feldobhatsz néhány színezett csempével. Sőt, ha igazán egyedi hatást szeretnél elérni, akkor a mintás csempék remek alternatívát jelentenek. Emellett játszhatsz a formákkal és az elrendezéssel is, például ha hosszúkás darabokat illesztesz össze parkettaszerűen.

 Praktikus és otthonos konyha berendezése 3 lépésben

 

3. HASZNÁLD KI A TERET!

Nem jó túlzsúfolni a konyhát, mivel ez hamar megöli a hangulatot. Helyette jobban jársz, ha felfedezed a kihasználatlan terekben rejlő lehetőségeket. A mosogató alatti részt például kár lenne hagyni, hogy parlagon heverjen. Vannak, akik itt tárolják a különböző tisztítószereket, de az is jó ötlet, ha beszerelsz néhány fiókot, amivel még több pakolóra tehetsz szert.

Ugyanilyen, gyakran kihasználatlan területek a sarkok és a beugrók. Fentebb már adtunk egy tippet arra, hogy a sarokban kialakíthatsz étkezőt, de akár szekrények számára is ideális lehet ez a hely. A feleslegesnek tűnő beugróból pedig egy egyszerű harmonika ajtó segítségével kialakíthatsz egy praktikus kis kamrát, ahol a száraz élelmiszereket és a lekvárokat tárolhatod.

Ha fenti tanácsainkat megfogadod akkor könnyedén megtalálhatod a legjobb bútorokat, amelyekkel igazán otthonos környezetet alakíthatsz ki a konyhádban. Így minden alkalommal élmény lehet a főzés, de akár a barátaiddal elfogyasztott délutáni kávénak is méltó tere lehet ez a helyiség.

 

Nem tudod, honnan szerezd be az új konyhabútoraidat? Tekintsd meg webáruházunkat, ahol mindent beszerezhetsz, amire egy tökéletes konyhához szükséged lehet. Ideje belevágni a felújításba és megalkotni álmaid főzőhelyiségét!

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu