Blog

Homokszűrő feltöltése egyszerűen

2019.12.06 15:14

Elhatároztad, hogy idén végre beszerzel a család számára egy medencét? Ez egy remek ötlet, hiszen egy kerti medencével rengeteget spórolhatsz az uszodák belépőin, a rengeteg sorban állásról és a tömegről nem is beszélve. Viszont ezt a darabot majd neked kell karban- és tisztán tartanod. Elsőre talán fejtörést okozhat, de ha tudod mit csinálsz, akkor meglátod, hogy nem is olyan nehéz.

Homokszűrő feltöltése egyszerűen

medence kapcsán az egyik elsődleges kérdés, hogy hogyan tarthatod fenn a víz higiéniáját. A legegyszerűbb megoldás, ha vízforgatót használsz, mivel ez a szerkezet elvégzi helyetted a feladatot. A homokszűrős vízforgató különösen hatékony ebben. Viszont ehhez nem árt tudnod, hogy hogyan kell gondoskodni a berendezésről.

Szerencsére mi itt vagyunk és segítünk, hogy könnyedén üzemeltethesd a vízforgatódat.

 

MIT ÉRDEMES TUDNI A HOMOKSZŰRŐS TISZTÍTÁSRÓL?

A homokszűrős víztisztítás nem olyan nagy ördöngösség, viszont annál hatékonyabb. A feladata, mint minden más, hasonló berendezésnek, hogy kiszűrje a szennyeződéseket a vízből. A homoknak köszönhetően akár egészen apró szemcséktől is megszabadulhatsz, amelyeket egyébként nem vettél volna észre és a háló egyébként sem tudná megfogni.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, egyszerűen töltsd fel a tartályt homokkal, a többit a gép elvégzi. Míg a finom homok szűr, addig a szivattyú átmozgatja a vizet is, így képes igazán hatásos eredményt elérni.

Erre a célra kvarchomokot kell beszerezned. Ezt több szemcseméretben is elérheted az egészen finomtól a durvábbig attól függően, hogy milyen erős rostálásra van szükséged. Attól függően, hogy fedett vagy szabadtéri a medence és hogy hányan használjátok majd, viszonylag könnyű eldönteni, hogy mekkorára lesz szükséged. Sok fő esetén mindenképpen célszerűbbek az apróbb szemcsék.

 Homokszűrő feltöltése egyszerűen

 

ÍGY TÖLTSD FEL A SZŰRŐT HOMOKKAL!

Az első és egyben legfontosabb lépés, mielőtt hozzálátnál a feltöltéshez, a vízforgató áramtalanítása. Mivel vizes blokkban használod, ennek kiemelt jelentősége van, hiszen a víz vezeti az áramot. Az áramtalanítással megelőzheted a baleseteket miközben munkálkodsz.

A töltéshez mindenképpen olyan kvarchomokot kell beszerezni, ami kifejezetten szűrőkhöz való! Más esetben a homok kárt tehet a berendezésben, amivel rengeteg pénzt dobnál ki az ablakon.

Fogj egy csavarhúzót és távolítsd el a tartály tetejét. A legtöbb szűrőben található MIN és MAX jelzés. Ezeket figyelembe véve szórd a homokot a tartályba. Mindig ügyelj rá, hogy a töltés közben a szkimmer ne sérülhessen meg.

A töltés végeztével ellenőrizd, hogy a tartály minden egyéb felülete tiszta. Ha minden készen áll, akkor a tető vissza is mehet a helyére. Alapos és erős rögzítést követően a vízforgató már készen is áll a használatra!

Amennyiben ez még az első medencéd lesz, a megfelelő homokszűrő kiválasztásához érdemes kikérned szakember véleményét is. Ugyanis az, hogy mekkora és milyen típusú berendezésre nagyban függ a felhasználástól, a medence űrtartalmától és a külső, környezeti hatásoktól.

Ez azért is fontos, mert a homokszűrős vízforgató egy gazdaságos megoldás a víz tisztán tartására. Ha jól bánsz a szerkezettel, akkor akár 4-5 évig is elvégzi feladatát mindenféle fennakadások nélkül.

 

A tervek már készen állnak, esetleg a medencéd is a kertben áll? Akkor ideje beszerezni a vízforgatót is! Webáruházunkban széles választékot találhatsz homoszűrős vízforgatókból, amelyekhez a szükséges kiegészítőket is megvásárolhatod. Így már minden készen áll a nyári csobbanásra!

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu