Blog

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

2019.12.06 13:24

Éppen matrackeresésben vagy az új hálószobádba? Akkor bizonyára te is szembesültél vele, hogy mennyi különböző típus közül választhatsz. Ortopéd, memóriahabos, vákuumos, csak hogy néhányat kiemeljünk a hatalmas választékból. De vajon melyik az ideális választás? És legfőképpen, hogy találhatod meg azt a darabot, ami az ágy mindkét lakójának megfelelő?

Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

Amikor franciaágyba keresel matracot, a méretek mellett azzal a lehetőséggel is szembe kell nézned, hogy az igényeitek esetleg eltérnek. Így aztán a kétszemélyes matracok közül sem olyan egyszerű a választás. Ám úgy határoztunk, hogy segítünk neked a választásban, így lehetőséged lesz arra, hogy megtaláld azt az ágybetétet, ami mindkettőtöknek ideális.

 

MILYEN MATRACOK LÉTEZNEK EGYÁLTALÁN?

A rugós és a memóriahabos matracokról valószínűleg már mindenki hallott. Előbbi kemény vagy félkemény alátámasztást biztosít, a test számára. Élettartama igen hosszú, az acélrugóknak köszönhetően. A memóriahabos modellek pedig annak köszönhetik népszerűségüket, hogy a test állapotára reagálva keményednek vagy puhulnak, attól függően, mire van épp szükség.

A vákuumos matracok a memóriahabos darabokhoz hasonlóan a test hőjére reagálnak. Ez alapján képezik ki a kényelmes fekvőfelületet a test számára, attól függően, hogy milyen mértékű puhulásra van szükség.

A szintén hagyományos, szivacs matracok vastag, jó minőségű pur hab felhasználásával készülnek. Kedvező ára mellett azért is örvend nagy népszerűségnek, mert különböző keménységben kapható így mindenki könnyedén megtalálhatja a számára ideális darabot. Mivel alapanyaga rugalmas, követi a test vonalát is és ezzel biztosítja a kellő támasztékot.

Az ortopéd matracok szintén a keményebb alvófelületek során gyarapítják. Ez a típus is rendelkezik rugókkal, ugyanakkor olyan alapanyagokból készül, amelyek allergiások számára is ideálisak. Terhelhetőségük igen magas, 5 zónás súlyelosztással rendelkezik, ezért hosszú élettartam várható tőle.

 Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

 

DE HOGYAN IGAZODHATOK MINDKETTŐNK IGÉNYEIHEZ?

Ez a kérdés sosem könnyű. Hiszen megeshet, hogy te allergiától szenvedsz, míg a partnered reumával küzd, vagy éppen mindketten makkegészségesek vagytok, csak épp eltérnek az igényeitek az alvás terén. Bármelyik is legyen a helyzet, ne aggódj! Van megoldás.

Mit lehet tenni akkor, hogyha az egyik fél pihe-puha birodalomra, míg a másik inkább kemény, jól támasztó ágyra vágyik? Egy rossz választás ráadásul azt is eredményezheti, hogy a pihentető alvás helyett reggel majd nyúzottan és energiahiánnyal küszködve kelsz majd fel az ágyból.

Ilyen esetben egy memóriahabos vagy egy vákuumos matrac jó döntés lehet. Süppedős anyagát a puha ágyak pártolói kedvelik, ugyanakkor megfelelő támaszt nyújt nem csak a gerinc, de a test minden pontja számára egyaránt.

A kemény és félkemény matracokat akkor érdemes választani, ha gyakori gerincbántalmaktól, esetleg sérvtől szenvedsz. Ilyen esetekben ugyanis a puha felület tovább ronthat a helyzeten. Ha pedig valamelyikőtök tartós légúti problémákkal küzd, mindenképpen olyan modellt érdemes hazavinnetek, melynek a huzata mosható.

A válogatásra szánt időt nem érdemes rövidre szabni. Különösen igaz ez akkor, hogyha nem csak egy fő igényeihez kell igazodni, hiszen ebben az esetben még nehezebb lehet a folyamat. Mindenképpen mérlegeljétek az igényeiteket és azokat összevetve hozzátok csak meg a végső döntést.

 Így találhatod meg a tökéletes matracot két személyre

 

Amennyiben nem juttok dűlőre, célszerű lehet, ha néhány próbát is tesztek. Elvégre meglehet, a megoldás éppen előttetek van, csak épp még nem adtatok neki esélyt. A megfelelő ágybetéttel azonban mindketten csak nyerhettek, hiszen valódi, pihentető alvásban lehet majd részetek minden éjjel.

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu