Blog

Melyek az ideális nyugtató színek a hálószobába?

2019.12.06 15:32

Arról már korábbi cikkünkben olvashattál, hogy miként érdemes kombinálni a hálószoba színeit és milyen bútorokkal teheted még harmonikusabbá a helyiséget. Ahhoz, hogy az alvás és a pihenés valóban relaxáló élmény lehessen, célszerű olyan színeket alkalmazni a szobában, amelyek ezt erősítik.

Melyek az ideális nyugtató színek a hálószobába?

De melyek azok a színek, amikkel ez elérhető? Amikor a hálószoba kialakítására vagy felújítására kerül sor, sokan tanácstalanul vakarják a fejüket, hogy hogyan kellene hozzálátni az árnyalatok kiválasztásának és persze magának a festésnek. Hogy megkönnyítsük számodra a döntést, az alábbiakban eláruljuk, melyek a legjobb színek a pihenés tereiben és hogyan hatnak rád.

 

MIÉRT FONTOSAK A SZÍNEK?

Nem véletlen, hogy a színterápia napjainkban egy elfogadott és hatékony módja a lelki egyensúly megteremtésének. Ezért az sem mindegy, hogy a különböző helyiségekben milyen árnyalatokból állítod össze a berendezés és hogyan fested a falakat. Ezeknek a hatásoknak egy része tanult, de önmagukban is befolyásolhatják a hangulatodat.

És hogy mit értünk tanult hatások alatt? Emlékszel gyerekkorodból a fogorvosi váró jellegzetes zöld színére? Azok számára, akiknek a fogorvos rossz élmény volt, általában nem igazán kedvelik ezt az árnyalatot, mert felelevenítik a kellemetlen eseményeket, amelyek a rendelőben történtek. Ugyanez természetesen igaz a pozitív érzésekre is. Ha egy árnyalathoz jó emlékek fűznek, akkor az többnyire kihat a lelkiállapotodra is.

 

HOGYAN HATNAK AZ ELMÉRE A SZÍNEK?

A különböző színek egyszerű pszichológiai hatással rendelkeznek. Ennek egyik variációja a fentebb említett, emlékekhez köthető hatás. De például a marketingben sem ritka, hogy ilyen elvek mentén választják ki a szórólapon vagy akár a logón szereplő árnyalatokat. Az enteriőrben természetesen más szempontokat kell majd figyelembe venned, hiszen a cél a pihenés.

Az sem mindegy egyébként, hogy mekkora felületen használod az adott színt. Példának okáért a sárga remekül tágítja a teret, pasztell árnyalatban pedig kifejezetten barátságos hangulatot teremt. Viszont ha az összes falat sárgára fested, egyszerűen harsány lesz az eredmény. A harsány, vibráló árnyalatok remekül beválnak, ha fel kell pörögnöd, az alvásnál viszont ellenkező hatást érnek el.

 Melyek az ideális nyugtató színek a hálószobába?

 

DE AKKOR MILYEN LEGYEN VÉGÜL IS A SZOBA?

A fentebbi ismerkedés után már nyilván tűkön ülsz, hogy milyen színt is kellene felhordani a falakra. Nem is akarunk sokáig váratni, lássuk a medvét!

Ritka, de annál jobb választás lehet a fehér. Ez tisztaságot és nyugalmat áraszt, ám önmagában steril lehet. Ha szereted a fehéret, de kevésnek érzed, akkor jó ötlet felvinni rá egy kis mintát, vagy venné néhány falmatricát.

A lila halványabb, pasztelles árnyalatai is segítik a pihenést. Emellett, ha a pároddal osztozol a szobán, a vágyat is felébresztheti, így remek opció a szerelmesek számára.

A bézs és a homokszín egyaránt a természet színei. Ebből adódóan nem is meglepő, hogy segítik a harmóniát és a békét, ami egy hálószobában kulcsfontosságú, hogyha pihentető alvásra vágysz. Hasonló eredményt hozhat a karamell és a kávészín is.

 

Amikor a falak készen állnak, eljön a bebútorozás ideje is. Nem tudod, hol keresd a legjobb darabokat, amelyek megkoronázhatnák a hálószobád arculatát? Látogass el webáruházunkba, ahol széles és változatos kínálat vár hálószoba bútorokból és kiegészítőkből egyaránt. Jó pihenést kívánunk!

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu