Blog

Varázslatos hálószoba a tetőtérben?

2019.12.06 15:35

A padlástér rendkívül értékes terület, és ideális, hogy ott plusz szobát alakítsunk ki a házban. A tetőtérben kialakításra kerülő hálószobáknak különleges varázsa van, otthonos, kuckós, kellemes hangulatot varázsolhatunk ezekbe a meghitt helyiségekbe. Egy hálószoba a tetőtérben teljesen elszigetel a külvilágtól, privát szférát hoz létre, amelyben nyugodtan, zavartalanul pihenhettek pároddal, nem beszélve a jó kilátásról. Ezeknek a helyiségeknek a berendezése ugyanakkor a ferde mennyezet miatt igazi kihívás is lehet.

Varázslatos hálószoba a tetőtérben?

Lássuk, hogy milyen módszerekkel használhatjuk ki maximálisan a rendelkezésünkre álló teret és hozhatunk létre egy csendes és meghitt szigetet, amit a tetőtéri hálószobánk nyújthat.

 

TERMÉSZETES FÉNY

Töltsük meg minél több természetes fénnyel a szobát, és használjunk minél több tetőtéri ablakot. Ez már önmagában is garantálja a tágasság érzetét. Igen, a tetőtéri ablakok csodálatos fényárt biztosítanak, de nyáron a tetőtér hőmérséklete emiatt nagyon magas lehet. Ezekre már profi megoldások vannak, ez nem akadály.
Legfontosabb a tető és a padló szigetelés, ennek hiánya elviselhetetlen helyzetet hozhat nyáron és reszketünk tőle télen. Elsődleges fontosságú nyáron a megfelelő árnyékolás és szellőztetés is. Fordulj szakemberhez! Tetőtér szigetelésért és árnyékolási tippekért keresd a KontaktBau-t!

 

TÉRKIHASZNÁLÁS ÉS BÚTOROK

A tető alakja meghatározó a bútorok elhelyezésében. A tető alatti kis zugokat, réseket tároló rendszerek elhelyezésére lehet használni. Az ágy alá helyezhető dobozokban, vagy beépített bútorokban például tárolhatjuk a ritkán használatos dolgainkat. Törekedjünk arra, hogy egy függőleges falfelület vagy egy térben álló bútordarab kerüljön a helyiség fókuszpontjába, így a figyelem a ferde síkokról ezekre a darabokra irányul. Kerüljük a nagy komódokat, gardróbokat, tömör bútorok, kiegészítők használatát, válasszunk inkább kisebb, légies darabokat, polcos elemeket. Hálószoba esetében pl. praktikus megoldás, ha az ágy fejvégét oda helyezzük, ahol a tető dőlésszöge vanhiszen az ágyon ülő embernek elég az 1,20 m magasság.
 

TÉRNAGYOBBÍTÁS

Tágasabbnak tűnik a tér, ha minél több helyiséget egybenyitunk, és csak a legszükségesebb funkciókat (pl. fürdőszoba, hálószoba) választjuk el fallal a lakás fő légterétől. Tükrökkel is nagyobbíthatjuk a teret.

 

GERENDÁK

Nincs tetőtér, ahol ne találkoznánk gerendákkal, melyek “belelógnak” a térbe. Már az alaprajznál érdemes úgy tervezni, hogy ezek a helyiségeket elválasztó falakba kerüljenek, ha ez nem megoldható, akkor nyitott vagy zárt szekrények illeszthetők hozzájuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk tagolni a teret. Akár igazi, akár álgerenda, tökéletes megoldást jelenthet a gerendák lazúrfestékkel történő kezelése, ami ellensúlyozza a falak fehérsége jelentette sterilitást.

 

SZÍNEK

A sok fehér színtől a tetőterek tágasabbnak és levegősebbnek tűnnek, a világos padló pedig tovább erősíti ezt az érzetet. Ha a mennyezetet, falakat egyszínűre festjük és az ablakok, valamint a bútorok fehérek, az összhatás friss és légies.  Ha a bézst, vagy a fehéret unalmasnak találjuk, válasszuk a most divatos szürkét, vagy egy pasztell színt. Hálószobában ideális megoldás, a nyugalom és a kényelem megtestesítése a rózsaszín, olíva vagy bézs színű belső tér. Nem lesz unalmas a lakás, és a tértágító hatás sem veszik el, ha a halvány színeket egy-egy élénkebb töri meg.

 Varázslatos hálószoba a tetőtérben?

 

TEXTÍLIÁK

A sok halvány, világos szín nem kelt unalmas vagy steril hatást, ha természetes hatású anyagokkal és finom, nem túl erőszakos kontrasztokkal társítod őket. A sokféle, változatos és puha párnákkal, textilekkel igazi kuckós hatás érhető el. Mert párnából sosem elég!

 

ÁRNYÉKOLÁS

A tetőtérben a megfelelő hő és vízszigetelés mellett árnyékolásra is szükség van. A nyári hónapokban a padlásszoba megfelelő árnyékolás nélkül, a tűző napon tipikus szaunaként képes viselkedni.

 

A tetőtéri hálószobád berendezése mellett ne felejtkezz meg a hőszigetelésről sem, hogy télen és nyáron is pihentető alvásban legyen részed és nyugodtan élvezhesd a tetőtér nyújtotta előnyöket. KontaktBau – a fújható szigetelés szakértő.

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu