Blog

A legjobb fürdőszoba takarítás tippek egy helyen

2019.12.06 15:52

A fürdőszoba a lakásnak egy olyan része, ami kiemelten kényes a tisztaságra. Ez nem véletlen, hiszen mi magunk is itt tisztálkodunk, egyértelmű, hogy igényeljük ehhez a makulátlan környezetet.

Viszont pont azért, mert itt mossuk le magunkról a mindennapos szennyeződéseket, fürdőszoba bútor meglehetősen könnyen koszolódik, emellett ezt a helyiséget sem kíméli a por, és a folyamatos pára, illetve nedvesség hatására könnyen le is tapad. Ennek hatására a fürdőszobánk nagyon elhanyagolt benyomást kelthet, akár már néhány nap után is.

 

Vannak azonban a pornál nagyobb ellenségeink is, amikkel meg kell küzdenünk a fürdőszobában: a vízkő, valamint a penész.

 

A vízkő meglátszik a csempén, illetve a szanitereken, ezért rendszeres figyelmet kell fordítani az eltávolítására. A nedves, nyirkos környezetet kedvelik a különböző gombák, így a penészgombák is. A fürdőszobában ezért még gyakori takarítás mellett is rendszeres vendég lehet a penész, ami ellen meg kell találnunk a hatékony védekezést.

 

Nem könnyű tehát a dolgunk, amikor tökéletesen tiszta fürdőszobát szeretnénk varázsolni, de nem is lehetetlen küldetés, csak ismerni kell a legjobb fürdőszoba takarítás tippeket!

 

A FÜRDŐSZOBA TAKARÍTÁS LEGNAGYOBB KIHÍVÁSA: TÜNTESSÜK EL A VÍZKÖVET!

 

Ahol víz van, ott a vízkő is megjelenik, ez talán nem jelent újdonságot, azonban ettől még nem fogunk kevésbé bosszankodni rajta. A vízkő eltüntetése alapvető egy fürdőszoba kitakarítása során, erre pedig szerencsére remek eszközök állnak rendelkezésünkre.

 

Nagyon jó kis vízkőoldó szereket lehet vásárolni, amik néhány percnyi hatóidő kivárása után tökéletesen képesek eltávolítani a vízkövet, és gyönyörűen csillogóvá varázsolják az érintett területeket. A legjobb fürdőszoba takarítás tippek között azonban olyan javaslat is van, ami vegyszermentes vízkőtelenítést tesz lehetővé!

 

Valószínűleg mindannyian hallottuk már, hogy az ecet kiválóan alkalmazható a takarítás során, és bizony a vízkő ellen is nagyon hatékonyan lehet bevetni. A zuhanyrózsaát, a csaptelepet, de akár a csempét is áttörölhetjük vele, garantáltan el fog bánni a vízkővel.

 

Egy plusz tipp: ha rögzített, függő zuhanyrózsánk van, egy zacskóba érdemes ecetet tenni, és ezt a zuhanyrózsára kötni. Így az ecet hatékonyan tud dolgozni a vízkő eltávolításán, egy-két óra elteltével pedig csak annyi a dolgunk, hogy meleg vízzel leöblítjük a zuhanyrózsát, és csillogóbb lesz, mint újkorában!

A LEGJOBB FÜRDŐSZOBA TAKARÍTÁS TIPP A PENÉSZ ELLEN

 

Természetesen a penészedéssel is kezdeni kell valamit, nemcsak azért, mert csúnya, hanem azért is, mert ez egészségünkre is ártalmas. Legjobb, ha kifejezetten erre a célra kialakított penész elleni szerekkel kezeljük az érintett területeket. Ezek valószínűleg el fogják tüntetni a penészt.

 

Ha pedig mégsem, akkor íme, egy házi recept erre a célra is: ecet, szódabikarbóna és víz keverékével kell áttörölni a penészfoltos részeket, ezután pedig alaposan ki kell szellőztetni, így a penésznek garantáltan hűlt helye marad!

 

A továbbiakban érdemes odafigyelni a penész megelőzésére is. Persze egy fürdőszobában ez nem könnyű a nedves környezetben. Igyekezzünk minél többet szellőztetni, a friss levegő ugyanis akadályozza a penész kialakulását!

 

A legtöbb fürdőszoba takarítás tipp említi az ecetet, nem véletlenül: kiváló tisztító és fertőtlenítő tulajdonságokkal bír, ezért ha a vegyszermentes takarítást részesítenénk előnyben, mindenképpen szerezzünk be jó néhány flakon ecetet otthonra! Csodákra képes a fürdőszobában!

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu