Blog

Feng shui hálószoba titkai

2019.12.06 15:56

A hálószoba a lakásnak egy olyan része, aminek a berendezése nem kap akkor a hangsúlyt, leginkább azért, mert ide nem igazán lép be senki más, csak azok, akik az adott házban vagy lakásban élnek, nem ez az a helyiség, amit közszemlére teszünk, vagy ahová behívjuk a vendégeinket. A hálószoba egy intim környezet, mondhatnánk azt is, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy néz ki, hiszen úgyse látja senki.

De ez azért nem egészen így van, hiszen az ott lakók komfortjára is figyelni kell, ezért fontos, hogy kényelmes legyen, és megfeleljen az ízlésünknek, elvárásainknak, mert csak így fogják teljesen jól érezni magukat benne. Márpedig egy hálószoba esetében a kényelem és az otthonosság érzése fontos, hiszen ez kell ahhoz, hogy rendesen ki tudjuk pihenni magunkat benne.

 

Sokan a feng shui irányzatát alkalmazzák a lakberendezésben. Ez tulajdonképpen egy keleti filozófia, ami a térharmóniára épül, évezredes hagyományai vannak. A lényege, hogy a feng shui szerint berendezett lakásokban a chi, vagyis egyfajta energia megfelelően tud áramlani, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és sikeresebbek lehessünk. A feng shui-nak kötött szabályai vannak, és ezeket a szabályokat sokan alkalmazzák, hisznek benne, hogy az otthonuk berendezése valóban hozzájárul az életminőségük javulásához.

 

FENG SHUI A HÁLÓSZOBÁBAN

A hálószobának különösen fontos szerepet tulajdonít az irányzat, hiszen itt pihenjük ki a mindennapok fáradalmait, és persze az a cél, hogy ez a pihenés zavartalan, és a lehető leghatékonyabb legyen. Az első lépés az ágy helyének kijelölése, természetesen erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, hiszen ez a hálószoba lényege.

 

A feng shui szerint a hálószoba berendezése során a következőkre kell figyelni:

 

  • ne nyíljon az ajtó az ágyra, vagyis az ajtó kinyitása során ne az ággyal találjuk szemben magunkat rögtön
  • az ágy ne legyen a szoba közepén
  • a fejünk legyen falnál, a biztonságérzet érdekében
  • célszerű úgy megválasztani az ágy helyét hogy ne legyen az ajtó és az ablak között, mert ilyenkor a házból távozó rossz energiák rajtunk keresztül mennek át
  • az ágy legyen körbejárható, tehát ne toljuk rá a falra
  • az ágyra ne süssön közvetlenül a nap, mert ilyenkor feltöltődik energiával, tehát nem lesz pihentető az alvásunk

 

MI A HELYZET A TÖBBI BÚTORRAL?

A feng shui természetesen a többi bútor elhelyezésére is ad iránymutatást. Az első és legfontosabb, hogy ne zsúfoljuk tele a hálószobát, mert így az energia sok mindenbe bele tud ütközni, és nem tudja megfelelően kifejteni a hatását. A nagyobb bútorok közül csak a feltétlenül szükségeseket rakjuk a hálószobába, úgymint a gardróbszekrény, az éjjeli szekrényre, a franciaágy.

 

Külön kategóriát képviselnek a tükrök, ez egy nagyon érdekes kérdéskör. Praktikai szempontból nagyon hasznos, ha van a hálószobában tükör, a feng shui szerint pedig nem is kell erről a kényelemről lemondani, viszont ne legyen az ággyal szemben. Az ágy mellett már ideális, és a térérzet is növelhető vele.

NÖVÉNYEK ÉS DÍSZTÁRGYAK

Bár ahogy említettük, a feng shui alapvetően nem támogatja, hogy sok dolgot zsúfoljunk be a hálószobánkba, mindenkinek vannak dísztárgyai, személyes tárgyai, amiket nem szeretne közszemlére tenni a nappaliban. A feng shui ezeket beengedi a hálóba, de vannak szabályok. Csobogó például ne legyen a szobában, ellenben vágott virággal, cserepes növénnyel nyugodtan díszíthetjük ezt a helyiséget is, viszont a növények ne legyenek tüskések, hegyes levelűek.

 

Családi képeket ne tartsunk itt, mert ennek a helységnek csak a párkapcsolatról kell szólnia, a többit a nappaliban a célszerű elhelyezni.

 

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy hisz-e a feng shui-ban. Sokan úgy vannak vele, hogy egy próbát mindenképpen megér. Az előbbiekben vázolt irányelvek nagyon általánosak, aki jobban bele akarja ásni magát a témába, az számos szabályra bukkanhat még, amit alkalmazhat a hálószobája berendezése során.

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu