Blog

Műanyag szék tisztítása hatékonyan

2019.12.06 16:02

Ha van kertünk, akkor a kerti bútorok jelenléte ugyanolyan természetes számunkra, mint a lakáson belüli bútorok. Persze a kerti bútorok nagyobb hangsúlyt kapnak a tavaszi-nyári időszakban, amikor olyan az idő, hogy a kertet aktívabban lehet használni, ki lehet ülni beszélgetni, sütögetni, esetleg kerti partit is tudunk rendezni.

Kerti bútorokból is igen széles a választék, de kerti székek, illetve kerti asztal gyakorlatilag alap mindenkinél. Egy-egy szezon között azonban igencsak össze tudnak koszolódni, ha nem használjuk őket, ilyenkor pedig felmerül a kérdés, hogy mivel lehet hatékonyan tisztítani őket.

 

Nos, ez leginkább attól függ, hogy milyen, és mennyi szennyeződés van rajtuk, illetve hogy miből vannak pontosan. A kerti bútorok között is léteznek olyanok, amik fából készültek, esetleg rattanból, vagy fémből, netalántán műanyagból. Utóbbi csoportba tartozó kerti berendezési tárgyak a legnépszerűbbek, ami nyilvánvalóan nem véletlen. Nagyrészt annak köszönhető a közkedveltségük, hogy ezek a legolcsóbban hozzáférhető darabok, ugyanakkor a célnak megfelelnek, és viszonylag kényelmesen lehet őket használni.

 

A NEM HASZNÁLATTÓL IS LEHETNEK KOSZOSAK

Műanyag kerti bútorok leginkább asztalok, székek, esetleg napozóágyak, azaz teljesen alap felszerelések, amik szinte minden udvarban megtalálhatók. Nagyon gyakori, hogy a telet a pincében vészelik át, azonban érhetnek kellemetlen meglepetések, amikor tavasszal elővesszük őket.

 

A szuterén legmélyebb zugaiban a legtöbb pincében ugyanis minimum pókok élnek, illetve egyéb rovarok, akik bizony bele fognak költözni a kerti bútoraink zegzugaiba. És ha ez még nem lenne elég, az alapvető anyagcsere folyamataikat is le fogják vezényelni, azaz igen, pók ürülékes lesz a bútor. Aki találkozott már régóta ott lévő pók ürülékkel, azt tudja, hogy nem feltétlenül könnyű megszabadulni ettől a kedves meglepetéstől. De persze nem is lehetetlen, ha az ember a megfelelő eszközöket alkalmazza a tisztításhoz.

 

HOGYAN IS TAKARÍTSUK LE A BÚTOROKAT?

műanyag székek tisztítása legegyszerűbb esetben szimplán a slaggal történik. Ez akkor alkalmazható, ha nem koszosak nagyon, csak egy apró öblítésre van szükségük, hogy a por lejöjjön róluk. Ebben az esetben viszonylag magas nyomású vízzel végig lehet őket locsolni, ezzel le is csapatjuk a szennyeződéseket, a napon pedig megvárhatjuk, hogy megszáradjonak, és már készen is vagyunk.

 

Ha úgy ítéljük meg, hogy ez nem elég, akkor nedves ruhával, illetve szivaccsal kicsit alaposabban is át lehet őket törölgetni, hogy biztosan minden zegzugból kijöjjön a por és az egyéb kosz. Amennyiben a fent említett pókürülékkel, illetve egyéb, makacsabb szennyeződésekkel is találkozunk, képbe kerülhetnek a súrolószerek.

 

Szerencsére ezek a műanyag székek és asztalok nem kifejezetten kényesek, ezért viszonylag nyugodtan alkalmazhatunk bármilyen tisztítószert, nem lesz tőle bajuk, úgyhogy csak bátran, amíg nem látjuk olyan tisztának a kerti bútorainkat, amilyennek szeretnénk!

 

A fehérrel van talán a legkönnyebb dolgunk, hiszen nagyon sok erősebb tisztítószer fehérítő hatással bír, tehát lényegében az a módszere, hogy kiszívja a felületen lévő szennyeződéseket. Ezzel azonban csínján kell bánni, mert roncsolja a bútor szerkezetét is, tehát ha napi szinten állunk neki ilyen erős vegyszerrel tisztítani a kerti bútort, akkor egy idő után kárt teszünk az anyagában is. Időnként azonban, és főleg helyileg alkalmazva, abszolút belefér, ha nem boldogulunk másképp egy-egy komolyabb szennyeződéssel.

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu