Blog

A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

2019.12.06 16:13

Talán korábban eljátszottál már a gondolattal, hogy a növényeid nemcsak a nappaliban, de a fürdőszobában is jól mutatnának. Az ötlet semmiképpen nem elvetendő, hiszen a virágok a dekorációs célok mellett nagyon hasznosak is, kerüljenek bármelyik helyiségbe. Viszont ebben az esetben fontos, hogy alaposan átgondold, milyen példányokat fogsz ültetni a vizesblokkok környékére.

A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

Hogy miért? Mert rengeteg fajta nem bírja azt a magas páratartalmat, ami egy átlagos fürdőszobában uralkodik. Tovább nehezítik a helyzetet a rossz fényviszonyok és a magas hőmérséklet, amelyeket a legtöbb dísznövény nem képes elviselni. Szerencsére akadnak kivételek. Mutatjuk, melyek azok.

 

MILYEN AZ IDEÁLIS FÜRDŐSZOBAI VIRÁG?

Ha konyítasz egy kicsit a virágokhoz, akkor a fentiekből már rájöhettél, hogy ilyen körülmények között leginkább a trópusi növények érzik jól magukat. Közülük is azok, amelyek az esőerdő mélyén, a talaj közelében élnek. Ezeken a területeken hasonló körülmények uralkodnak, mint a te sötét fürdőszobádban, így ideális választásnak bizonyulhatnak.

Attól sem kell tartanod, hogy a mostoha körülmények miatt esetleg le kell mondanod a bimbózó, színes virágszirmokról. Bőségesen akadnak olyan igénytelen fajták, amelyek virágoznak. Ilyen például az azálea, melynek rózsaszín bimbói könnyedén belopják magukat bárki szívébe. Ha nem szereted a dzsungelt idéző hangulatot, egy ilyen típusú virággal könnyedén megtörheted azt.

 

LÁSSUK A LEGJOBB FÜRDŐSZOBAI NÖVÉNYFAJOKAT!

Az egyik legnépszerűbb választás a páfrány. Ezzel már találkozhattál mások fürdőjében is, hiszen nem igényel túl sok gondozást és még a levegőt is tisztítja. Nem véletlen ez a népszerűség, hiszen a páfrányok kifejezetten szeretik a sötét, párás helyeket. Jó döntés lehet még a filodendron és az aloe vera is, amelyek szintén kedvelik a fürdőszoba klímáját.

Virágzó növények terén az azáleán túl még rengeteg lehetőséged van. A bromélia és a gardénia nemcsak jól bírják a nedves közeget, de igazi wellness-atmoszférát is teremthetnek. Az alapvetően kényes orchideát is bátran beteheted a vizes helyiségbe, hiszen a természetben is hasonló körülmények között él.

 A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

 

ÍGY GONDOZD A VIRÁGAIDAT A FÜRDŐBEN

A legtöbb növény, amelyik bírja a fokozott strapát, viszonylag igénytelen. Éppen ezért ezeknek elegendő, ha hetente egyszer meglocsolod őket. A kevéske törődést is meghálálják azzal, hogy szép nagyra nőnek, ezzel is fokozva a kellemes hangulatot, amit megteremtettél a betelepítésükkel.

Arra viszony fontos ügyelned, hogy az alacsony vízigény miatt a túllocsolás végzetes lehet számukra. Ha túl sok vizet adsz nekik, akkor néhány hét alatt berohadnak és elpusztulnak. Ne feledkezz meg róla, hogy ezek a virágok párás közegben élnek nap mint nap. Felesleges volna hatalmas öntözésekkel terhelni őket, amikor egyébként is bőséges nedvességet kapnak.

Fenti tanácsainkat megfogadva már igazán könnyedén feldobhatod a fürdőszoba hangulatát. Ráadásul nem lesz szükséged hozzá másra, csak néhány okosan kiválasztott növényre és csinos cserepekre, amelyekbe elültetheted őket. Így minden este kellemes, trópusi hangulatban indulhatsz fürdőzni és elengedheted végre a hétköznapok gondjait egy kis pihentető, otthoni wellness keretein belül.

A virágok mellett ne feledkezz meg a legfontosabb fürdőszobai kiegészítőkről sem! Webáruházunkban széles kínálat vár álló- és fali szekrényekbőlfürdőszobai tükrökből és további hasznos, fürdőszobai kellékekből, melyekkel gyerekjáték lesz berendezni a helyiséget. Valósítsd meg álmaid fürdőszobáját!

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu