Blog

Rugós vagy szivacs matrac? Találd meg a tökéletest!

2019.12.06 16:17

Amikor új matrac vásárlására kerül sor, akkor mindig megjelenik a dilemma, hogy mégis melyik lenne a jó választás. Nyilván szeretnéd, ha az új fekvőfelület gondoskodna a legjobb pihenésedről, de vajon melyik típus a legjobb erre a célra? Tovább nehezíti a helyzetet, ha nem egyedül fogod használni, hiszen akkor már két különböző igénynek is be kell teljesülnie.

Rugós vagy szivacs matrac? Találd meg a tökéletest!

Ilyenkor nem könnyű megtalálni a legjobb döntést. Éppen ezért az alábbiakban eláruljuk, hogyan választhatod ki a megfelelő matracot, melyet a meglévő ágykeretbe helyezve gondoskodik a megfelelő alátámasztásról és segít abba, hogy az alvás valóban pihentető legyen számodra.

 

ELSŐ AZ EGÉSZSÉG

A vásárlás során döntő fontosságú, hogy a testednek milyen támogatásra van szüksége. Például ha tartós légúti problémáktól küzdesz, akkor célszerű olyan matracot venned, ami mosható huzattal rendelkezik. Ha pedig gerincbántalmak gyötörnek, akkor gondoskodnod kell a megfelelő alátámasztásról éjszaka, hogy a gerinc menti izmok is pihenhessenek.

Nem elhanyagolható előny, hogy rugós matracok jobban szellőznek. Viszont bizonyos rugótípusok hajlamosak az áthullámzásra, ami kellemetlen lehet a párod számára éjszakánként. Az sem mindegy, hogy mennyire kemény a fekvőfelület.

Sérvesek számára mindenképpen érdemes keményebb, ortopéd matracot választani, hogy minél kevesebb terhelés érje a fájó területet. Ugyanez érvényes akkor is, ha sokszor fáj a derekad, vagy ülőmunkát végzel.

 

KULCSFONTOSSÁGÚ AZ ALVÓPÓZ

Mindenkinek megvan a maga kedvenc alvópóza. Van, aki hason szeret szundítani, mások inkább a hátukon terülnek ki. És hogy miért fontos ez? Mert bizonyos esetekben a test vonalának követése elengedhetetlen ahhoz, hogy a fekvés pihentető legyen. Oldalt vagy hason fekve kényelmetlenül nyomni fog egy kemény rugós matrac.

A formakövetés oldalfekvés esetén a legfontosabb. Ilyenkor több ponton is nagy terhelés éri a gerincet, ami hosszú távon fájdalmakhoz vagy deformálódáshoz vezethet. Biztosan veled is előfordult már, hogy egy kényelmetlen ágyon töltött éjszaka után fájdalmak gyötörtek a vállaid és a derekad tájékán. Ez a rossz alátámasztás műve.

 

AKKOR MÉGIS MELYIKET VÁLASSZAM?

A fentiekből már megtudhattad, hogy mire kell figyelned akkor, ha vásárolni indulsz. Ideje eldönteni, hogy melyiket viszed majd haza. Amennyiben rugalmas alátámasztásra van szükséged, akkor a szivacsos, vagy a kombinált típus lesz a nyerő, így az ágy a tested formájához és az alvópozícióhoz igazodik majd.

A rugós matracokkal erősebb alátámasztást érhetsz el és gondoskodhatsz a terhelés egyenletes elosztásáról. Utóbbi nemcsak neked, de a matrac szempontjából is fontos, hiszen így hosszabb élettartammal számolhatsz.

Az sem elvetendő ötlet, hogy hibrid típust válassz az ágyadba. memóriahabos matracok rendelkeznek a két típus minden előnyével, így speciális igények esetén kifejezetten előnyös választás.

 Rugós vagy szivacs matrac? Találd meg a tökéletest!

 

A fentiekből jól látható, hogy a szivacsos és rugós matracok között nem a minőségben keresendő a különbség, hanem az egyéni szükségletekben. Arra viszont minden esetben figyelj, hogy jó minőségű matracot vásárolj. Ugyanis a silány kivitel mindkét esetben kellemetlen, de akár egészségkárosító következményekkel is járhat.

A döntés már megszületett, de nem tudod, hol szerezd be az új matracodat? Látogass el webáruházunkba, ahol rugós és szivacsos matracok széles kínálatával várunk, melyekkel nem kell többé aggódnod az éjszakai pihenésed miatt.

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu