Blog

Csővázas medence telepítése után édes a pihenés

2019.12.06 16:29

Az otthon saját kezűleg is felállítható medencék közt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csővázas típusok, ami köszönhető egyrészt annak, hogy nagyon strapabírók, másrészt annak, hogy egyszerűen lehet telepíteni őket, nem igényel a művelet semmilyen különösebb szaktudást, harmadrészt pedig annak, hogy nagyon nehezen lyukadnak ki. Sokkal tartósabbak, mint a felfújható karimás változatok.

Csővázas medence telepítése után édes a pihenés

csővázas medencék telepítése tehát nem kifejezetten bonyolult feladat. Lényegében arról van szó, hogy a használati utasításnak megfelelően a csőszerkezetet és át kell bújtatni a medence falának erre kijelölt részein, majd össze kell kapcsolni. Így stabilan meg fog állni a medence víz nélkül is.

 

Ami ennél sokkal érdekesebb az az, hogy mire kell figyelni a medence helyének kiválasztása során, milyen óvintézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy semmi se veszélyeztesse a medence épségét, és mire kell vigyázni ahhoz, hogy a medencénk valóban stabilan tudjon állni, és megfeleljen az igényeinknek.

 

KÉSZÍTSÜK ELŐ A MEDENCE TERÜLETÉT!

Medence helyének kiválasztása kulcsfontosságú pont. Természetesen a leglényegesebb, hogy olyan területet válasszunk, ahol medence kényelmesen elfér, illetve jól megközelíthető, ezen felül azonban még mást is figyelembe kell venni.

 

Például, hogy egyenes talajra kell a medencét rakni, illetve, hogy ne közvetlenül fák alá tegyük – bár jó ötlet lehet árnyékba tenni, hogy ne érjen a nap közvetlenül, amikor fürdőzünk, mégsem a legjobb választás egy ilyen hely, ugyanis a fákról mindenféle kosz bele fog hullani a vízbe, ami folyamatos bosszúságot fog majd okozni. Tegyük inkább tiszta, napos területre, és ruházzunk be egy nagyobbacska napernyőre, ami árnyékol a medencében.

 

Miután megvan az ideális helyszín, fontos hogy sima és egyenletes talajt biztosítsunk a medencéhez, és célszerű a takarót is vásárolni, ami megvédi a medence alját.

 

HOVÁ FOLYHAT EL A VÍZ?

Tartsuk szem előtt, hogy a medencéből a vizet egyszer majd le kell engedni, ezért jó, ha olyan helyen van, ahol a víz könnyen elfolyik, és nem áll meg egy helyen, kiváló szúnyogkeltetőt alkotva. Emellett folyamatosan fröccsenhet ki víz a medencében a használat során is, ilyenkor pedig szintén jó, ha ez a víz el tud valahova folyni – érdemes odafigyelni, hogy olyan helyre állítsuk a medencénket, ahol meg lehet oldani a megfelelő vízelvezetést.

 Csővázas medence telepítése után édes a pihenés

 

MINDENT A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZERINT!

Nagyon banális tanácsnak tűnik, hogy kövessük a használati útmutatót, mégis leírjuk, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy elég sokan gondolják úgy, hogy megy ez nekik anélkül is. Ezzel viszont valójában csak plusz munkát csinálnak maguknak, illetve sokkal több időt pazarolnak medence felállítására, mint amennyit feltétlenül szükséges lenne.

 

Egyszerűnek tűnik, de igazából könnyű belezavarodni, ha nem a megfelelő sorrendben végzi az ember a műveleteket, ezért érdemes követni a kézikönyvet, és aszerint haladni. Ugyanis biztosak lehetünk abban, hogy az ott leírt a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fémvázas medence felállításának.

 

LÁSSUNK MUNKÁHOZ!

A vázrendszer összeállítása nem különösebben bonyolult feladat: be kell dugni a hosszú elemeket a helyükre, majd a csuklóelemekkel kell összekapcsolni, és így haladni végig. Ezzel a módszerrel elég hamar fel lehet állítani a merevfalú medence vázát.

 

Ezután már csak tele kell tölteni a fémvázas medencénket vízzel, és gondoskodni arról, hogy a víz mindig friss és hívogató maradjon. A kerti medencék vegyszerezéséről már ejtettünk szót korábban, így tudjuk, hogyan tarthatjuk a vizet tisztán. Ha minden apró részletre odafigyelünk, medencénk egész nyáron gondoskodhat majd a felfrissülésünkről!

 

Köszöntjük a butoruniverzum.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, amilyenre Ön vagy családja gondolt. Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy fürdőszoba bútor, de akár egy franciaágy is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet. Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az otthonod  minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

Az otthonod számunkra szentély

Mi nem csupán bútorokat, ágyakat vagy krti bútorokat forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami az otthonod és kerted világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket. Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a bútorikat ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy franciaágy árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

olcsobbat.hu olcso.hu