Bútor univerzum
(06-1)-5-333-222
Hétfőtől péntekig 9-16 óra között
A kategóriában 152 termék van.
árnévdátum

Franciaágy- hálószobánk lelke

 

Hálószobánk lehet glamour stílusú, fényben fürdő kristálycsillárral, vagy épp visszafogott és világos skandináv, sok fával, esetleg formabontó loft, vagy hűvös minimal, modern franciaággyal. A lényeg azonban nem veszhet el, a pihenés szigetének, a feltöltődés bázisának kell lennie. Ellazulva kell kényelmes ágyunkra hajtanunk fejünket, hogy aztán kipihenve és megújulva ébredjünk, hogy legyen elég erőnk belevágni az új nap új kihívásaiba.

 

Mikor ezt a kulcsfontosságú szobát rendezzük be, érdemes figyelembe venni néhány szempontot, melyek testre szabásával, saját igényeink alapos átgondolásával kényelmes és pihentető hálószobát rendezhetünk be. Hiszen a hálószoba bútorzata legalább annyira fontos, mint a nappali bútor.

 

Méret és kényelem

Igényeink és lehetőségeink felmérésekor az egyik legfontosabb kérdés a szoba mérete. Milyen terveink vannak még a hálószobával, esetleg itt szeretnénk tartani a gardróbszekrényt is, fésülködőasztalt, könyvespolcot? Minderre mennyi helyünk van?

Amennyiben elég hellyel rendelkezünk, a hálószoba bútor kiválasztása során szinte korlátlanok a lehetőségeink. Akiket azonban a szoba mérete nagyobb tudatosságra int, azoknak érdemes minden lehetőséget átgondolni a megfelelő és kényelmes szoba kialakításához.

 

Nagyon szerencsés és még mindig időtálló megoldás az ágyneműtartós franciaágy, melynek fontosságát azok ismerik igazán, akik laktak már kis lakásban, ahol minden ötlet és zug számít tárolás szempontjából. Az ágyneműtartós franciaágy helyett modernebb megoldásként divatba jött az egyszerű franciaágy tárolóval. Ebben az esetben fiókos és nem csapágyas kialakítással felszerelt, modern franciaágy formájában kapjuk meg a pihentető alvás és a kényelmes tárolás lehetőségét.

 

A legtöbb franciaágy keret 120x200 cm-es mérettől 200x200 cm-ig kapható, a 140 cm-es, 160-as és a 180 cm-es szélességek találhatóak a két véglet között. Az ágyat azonban egyedi elképzelés szerint méretre is gyártathatjuk.

Természetesen, ha a kényelmes alvást esetünkben csak a 180 cm széles, vagy annál nagyobb ágy tudja biztosítani, akkor igényeinket ehhez kell szabni. Kis hálószoba esetén a tárolás vagy a szellős elrendezés hátrányára kell kompromisszumot kötnünk, mivel a pihentető alvás a legfontosabb szempont. Ilyen esetben például kifejezetten célszerű a tárolós vagy az ágyneműtartós franciaágy használata.

 

Az ágykeret anyaga

Az ágy kiválasztásánál a szivacsos franciaágy nagyon jó lehetőség, mely kompakt megoldást nyújt az ágy kérdésére.

 

De úgy is dönthetünk, hogy külön választunk ágykeretet, matracot, esetleg ágyvéget is. Ebben az esetben többféle kerettel találkozhatunk, és több döntést is kell meghoznunk.

Természetesen kárpitozott ágykeretet is vásárolhatunk külön, melyhez a matracot mi választjuk ki.

 

Emellett azonban bútorlapból, puhafából és keményfából is készülnek ágykeretek. A puhafák közé tartozik a fenyő ágykeret, melynek alapanyaga általában erdei fenyő vagy borovi fenyő. Kifejezetten dekoratív a fenyő ágykeret csomós mintázata. Érdemes ezt az anyagot választani, ha a többi bútor is fenyőfából készült, de általában minden fa bútornak azonos fából kell készülnie, az összhatás érdekében. Ezt mindenképpen figyelembe kell vennünk a kiegészítő bútorok kiválasztásakor.

 

Keményfa a bükk, tölgy, kőris és társai. A bükk jellemzője, hogy erezete nem karakteres, ezért ez előny lehet a kiegészítő bútorok kiválasztásakor. Akik azonban kifejezetten a karakteres, látványos mintázatot szeretik, azok a tölgyből készült ágy mellett fogják letenni a voksukat.

 

Az ágy stílusa, megjelenése

Franciaágyunk stílusa meghatározza az egész hálószoba karakterét. Ha hiába nézegettük inspirációgyűjtés gyanánt a bútor webáruházak kínálatát, az internetes képgyűjtő oldalakat, de az ágy megjelenése, karaktere még mindig bizonytalan, akkor érdemes a lakberendezési stílusok mentén eldönteni a kérdést. Fontos, hogy a szoba stílusa egységes legyen.

 

Ha az elegáns minimal vagy modern stílust részesítjük előnyben, akkor a magasított fekvőfelületű, modern franciaágyat, az azúr franciaágyat érdemes választanunk. Az eleganciát, a glamour stílus képviseli a nagy, kárpitozott ágytámlával rendelkező franciaágy, melynek színét összhangba kell hoznunk a tapéta és a többi bútor színével. A fa, főleg a fenyő ágykeret az egyszerűen otthonos skandináv stílus jellemzője, ennél a stílusnál színes kiegészítőket és fehér vagy világos falszínt kell választanunk.

 

Akárhogy is döntünk, az ágykeret és a matrac minősége nagyon fontos. Életünk egyharmadát alvással töltjük, ezért az ágy kiválasztása, és a hálószoba berendezése elsőrangú kérdés.

Violetta Ágykeret

Violetta ágykeret antik cseresznye-fekete
-3%
Halmar
Akciós ár: 57.100 Ft-tól Megtakarítás: 3% Rendelésre
Részletek

Violetta 140 franciaágy

Violetta 140 franciaágy antik cseresznye-fekete
-3%
Halmar
Akciós ár: 54.900 Ft Megtakarítás: 3% Rendelésre
Részletek

Santino 160 franciaágy

Santino 160 franciaágy szürke
-3%
Halmar
Akciós ár: 127.900 Ft Megtakarítás: 3% Rendelésre
Részletek

Kayleon 160 franciaágy tárolóval

Kayleon 160 franciaágy bézs-dió
-3%
Halmar
Akciós ár: 160.400 Ft Megtakarítás: 3% Rendelésre
Részletek

Merida 160 franciaágy tárlolóval

Merida 160 franciaágy bézs
-3%
Halmar
Akciós ár: 113.700 Ft-tól Megtakarítás: 3% Rendelésre
A terméket több színben is rendelhető
Részletek

Arda 160 franciaágy

Arda 160 franciaágy sötétszürke-fekete
-3%
Halmar
Akciós ár: 86.900 Ft Megtakarítás: 3% Rendelésre
Részletek

Betina 160 franciaágy tárolóval

Betina 160 franciaágy tárolóval szürke-fekete
-11%
Halmar
Akciós ár: 107.595 Ft Megtakarítás: 11% Rendelésre
Részletek

Sofia Ágykeret

Sofia Ágykeret
-3%
Halmar
Akciós ár: 132.900 Ft Megtakarítás: 3% Rendelésre
A terméket lapraszerelve szállítjuk.
Részletek

Samara Ágykeret

Samara Ágykeret
-3%
Halmar
Akciós ár: 93.900 Ft-tól Megtakarítás: 3% Rendelésre
A terméket több színben is rendelhető A terméket lapraszerelve szállítjuk.
Részletek

Ágy, fehér, 160x200, JAVA 1

Ár: 118.500 Ft
Rendelésre
Részletek

Ágy, fehér, 180x200, JAVA 2

Ár: 133.900 Ft
Rendelésre
Részletek


Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?